2016. május 7., szombat

Célkereszt

...Oda, ahová szánom...

Nézem az esti darts show-t.
Nagyon de nagyon látszik minden játékoson az akarat meg a csalódás ha nem sikerül megdobniuk azt a szektort, vagy annyiszor azt a szektort, főleg ha dupla, amit akarnak!
Látszik szemükben az aggódás, egyesek elsápadnak, mások rákvörösen izzadnak.
Pedig kik ha nem ők!
Azok, akik oda dobják a nyilukat ahová akarják! Ők akik rengeteget gyakorolják!


Persze ha híres sebész akarsz lenni azt is ugyanannyit kell gyakorolni, az időráfordítás és szorgalom mindig hozza a kívánt eredményt!

Ez mind szép és jó, de hogyan dobjuk el mi kezdők azt a nyilat?

Állni már tudunk.
Tudunk?
Mi a hiba a képen???
Tudunk.
Akkor most képzelj el egy olyan robotot amit a Premier Ligában látsz, mielőtt bevonulnak a játékosok, ezek gravírozzák fel a beceneveket.
Törzse (lába nincs is) nem mozog, csak a karja. Gondold azt, hogy Te vagy a robot, felemeled a karod,
a felkarod kb. vízszintes, majd az alkarod a csuklóddal kicsapódik, és dob a cél felé. Természetesen ha a 20-as mezőt célzod akkor a 20-3 tengelyben.
Ha más területet kell eltalálni akkor annak megfelelően kell módosítani a törzs helyzetét de a kar mozgása nem változik!

Általában senki sem úgy dob mint aki karót nyelt, előre hajolva, kisebb-nagyobb mértékben oldalra fordulva teszik. Mivel ez nem épp természetes testtartás, ellensúlyozni kell.
Mindenképp javaslok valami egész testet megmozgató, rendszeresen végzett kiegészítő mozgást, nyújtó-lazító gimnasztikát, valamint a vázizomzat, különösen a hát izmainak megerősítését!
A hátra vagy oldalra hajolva végzett dobásokat kerüljük. Habár erre is van ellenpélda...


Vagy. Kosaraztál már? Tudod, hogyan kell dobni a büntető dobást?
Két különbséggel utánozd le, az első, hogy a lábad nem rugózik, hanem stabil, a második, hogy nem függőleges hanem vízszintes célt találunk el!


Árnyékdarts.
Állj szemben a tükörrel, családod legyen távol mert esetleg elterjed rólad ez-az, és a már említett módon dobd el képzeletbeli nyilaidat a tükörképed felé.
Mire figyelj?
A karod ne térjen ki a függőleges tengelyből! Még a könyököd sem! 20-3 tengely!
Lendületes de nem kapkodó, vagdalkózó legyen a dobás!
A csuklód, ujjaid is részt vesznek a dobásban, ha jól csinálod a kezed majdnem összeér a tükörképed kezével, ott ahol a húszast gondolod, hogy ott kéne lennie valahol.
Foghatsz kis papírgalacsinokat is, azokat bátran el is dobhatod ha egy kicsit messzebb állsz, kb. 237 cm-re.
A tükör csalfa, az ördög fegyvere énekli a Bergendy de te nyugodtan hihetsz neki mert kegyetlenül megmutatja a valóságot!

Jöhet a tábla és a nyilak. Nyilak, de hogyan fogjam?
Kényelmesen, úgy ahogy a legbiztosabban megül a kezedben. Foghatod két újjal, többel is de marokra soha!
Mindig a fém testet fogjuk a szár nem játszik. Néhányan a hegyet is érintik valahogy.
Ezzel a résszel csak keveset törődj, kialakul mint az egypártrendszer, amúgy pedig az idők során módosulni is fog, mint a többpártrendszer.

Fontos, hogy dobás közben ne toljuk meg oldal irányban mert kacsázik, nem oda érkezik ahová szánjuk.
Minden nyílnak akár elöl, akár középen, akár a végén fogod (a gyártók különböző recékkel úgyis sugallják hol kéne megfogni termékeiket) van egy súlypontja, itt vagy mögötte érdemes fogni.
Van egy súlyvonala is, ezt kéne egyenesen a tábla felé irányítani a már említett kacsázás elkerülése végett vagyis a súlyvonallal megegyező irányban kell hajítani pikádónkat.
A dobás legyen lendületes, és megfelelő erejű, az ívelgetés sok hibát hordoz magában, a késdobálás pedig cirkuszi mutatvány.

                                                             Támadjuk a kiszemelt célt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése