2016. május 22., vasárnap

Több szem

Véleményem szerint két emberre nem szabad hallgatni, a "mindenkire" és a "Másokra"!

Egy konkrét személyre lehet, főleg ha egyetértesz vele!
Több szem többet lát, ezért kíváncsi voltam, hogy másvalaki, miként látja az általam is leírtakat!

Kapóra jött, hogy "Penge" mostanában autentikusabb mint régebben, hiszen az eredményei erre jogosítják!
Belenéztem a blogjába és találtam egy általa, a kezdő dartsosoknak ajánlott, tíz pontba szedett, megszívlelendő jó tanács csokrot.

Íme Székely "Penge" Pál darts versenyző véleménye /vesd össze az általam leírtakkal!/:

Mire figyeljen az Amatőr Dartsos ha fejlődni szeretne!
  1. Többet eddzél, mint amennyit versenyzel!
  2. Az EDZÉS = GYAKORLÁS nem pedig versenyzés vagy játék a másikkal.
  3. A versenyzés nem helyettesíti az edzést, de versenyezni csak versenyen tanulsz meg!!!
  4. Az edzés nem arra való hogy minél gyorsabban kiszállj 501-ről, hanem arra, hogy minél többször tökéletes technikával juttasd el a nyilat a táblába!
  5. Ne cserélgesd állandóan a nyilaidat, hanem egynél ragadj le és tanulj meg azzal, tökéletes technikával dobni és majd, ha már sokat gyakoroltál, és versenyeztél vele, -hónapok évek- és érzed hogy miben kell másnak lenni az új nyiladnak, na akkor cserélj -ha kell...
  6. Ne akard a nyilat egyenes úton erőből beledobni a táblába mert az fizikailag lehetetlen. Megfontolt lendületes mozdulat legyen a dobás, mint egy középkori hajítógép, amikor elhajítja a követ.
  7. Az elejétől fogva figyelj arra, hogy a tested egyáltalán ne mozduljon meg míg el nem dobtad a három nyilat, mert ha mozog akkor a kezed nem ugyanazt az utat járja be a három dobáskor és a nyíl ezért megy széjjel a mint a sörét!
  8. Fogadd el, hogy nincs könnyebb vagy nehezebb része a táblának, mindenhova ugyan azzal a mozdulattal dobjuk el a nyilat.
  9. Gyakorolj a tábla minden területére, ne csak a Tripla 20-ra meg a duplákra!
  10. Fogadd el! Ebben a játékban nem létezik a szerencse. Nincs szerencsés dobás, csak jól kivitelezett pontos dobás, és rosszul kivitelezett pontatlan dobás. Nincsen olyan, hogy valakinek szerencséje volt amikor nyert, mert olyankor Ő volt a jobb az ellenfele a rosszabb és nem szerencsétlenebb meg a szerencsésebb!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése